Wednesday, August 25, 2010

Ampang Putri Second Opinion

Hari ni 24hb aku n husband g Hosp. Ampang putri.urmm best jugak ek..private..hihi..Aku nie xtahu lagi nak beranak mana..kalau operate plannya di hospital besar Kangar..urm tempat aku dilahirkan....kalau normal di KMC alor setar..belakang umah Suami jer..

Urmm wat appointment ngan Doc. Zalina..tu kul 12tgh..jadi pg tue aku ajak hubby g servis kereta..Myvi kesayangan aku tueh..ye lah nak balik kg..mgu depan kan...urm alhamdulillah..keta siap diservis tepat kul 11 pg..Rm 300.00 melayang..huhhu ap nak buet time2 raya lah nak kene wat major servis...

kul 11.00 pg..urm awal lg nieh tp dah sampai area Ampang Putri..jd..kitORG MERAyau di Ampang Point dulu..sempat lah aku shopping barang2..dapor..li telor, ayam, hati, sayur, baulu (teringin)..kelapa parut ( konon2 nak buat cucuq badak)....urmm tgk jam..kul 12.00 dah terus kitaorg g ampang putri kat sebelah tue..

Menunggu di bilik doc. tu..xlah lame..kejap jer.after amik weight, urin..tgu dalam 10 minit..Doc panggil..terus scan..Then seronok dapat tgk Baby..uhuhu..tanya doc.berat baby..berape..doc cakap baru 1 kilo lebiy..kecil..yg lawaknye..Doc tu cakap kalau dalam kelas..die duk depan sekali lah..hehehe..ayat menunjukkan bayi ku kecil...lah tue..uhuhu

xpe..dah kuar..mama kasi besar yer...

Resultnya..uri aku ..masih di bwh tp mungkin akan naik..tgu jerlah..xpe aku redho..
Sekarang aku berdoa..supaya..bayi ku terus diberi kesihatan yang baik..dan aku dapat bersalin normal..InsyaAllah...

Episod seterusnya

Urmm ok..17 Ogos..Masa nie dah bulan Ramadan..dari episod menunggu tahap gaban punya lama..aku asik minta suami amik cuti teman jugakkkk...x kira...nak jugak die teman..uhuhu,,So hari tu mood rasa happy hubby teman g ceck up..Kali ni no.12..lame jugak lah tunggu ..biasalah aku g klinik kerajaan jer..

Doc. pun mula scan..urmm..tgk muka die berkeriut jer..urm..then die cakap..today u go to Hkl..Oooh tidak..maksudnyer uri masih bawah uhuhu..berdoa saja dalam hati..Then syukur nasib paksa hubby ikut sekali..Pastu kitaorg pun terus ke Hkl..sampai sana..aku diScan 2 kali..Keputusannya..Doc cakap..uri belum melepasi kepala baby..urmm sebenarnya aku pun x fahammm..urm..die kata ok jer..mgu depan g ceck up mcm biasa jer...kat klinik ..urmm ckp kat hubby kite g amik second opinion lah kat private plak..

Mula2 ingat after g hkl nak p terus Ampang Putri..pulak..tp tersangkut..jem..akhirnya aku x dapatlah g opis hari nie..kul 4 kat mrr2 dah jem..giler..

heheh x dpt g opis..besh jugak hihih..

pastu terus singgah pasar Ramadan..dah lame crik pulut bakar..sedap...akhir dapat..kat Pasar Ramadan Taman melati..

Start dari hari tu..aku sentiasa berdoa..supaya..uri semakin naik..dan bayi ku..sihat urm..InsyaAllah..aku masih lagi berpuasa..hingga kini..

Menunggu ..

Alhamdulillah kini sudah pun masuk 15 Ramadan 1431H..Kandungan ku juga sudah pn berusia 33 weeks.Pada 29 Julai yang lepas baru ku tahu jantina bayi ku...Pada hari tersebut sebenarnya mood x baik sangat..heheh sebab arap sangat husband temankan g klinik tp x dapat jugak..dia temankan masa mula2 daftar jer masa tu 2 bulan uhuhuh...Lama menungggu akhirnya tiba jugak giliran ku..sebenarnya jadi lama sebab dari awal aku terlupa bagi kertas putih yg tercatat berat, tekanan dan urin tue pada nurse..patutlah nombor xnaik2..haish...sabar lah sgt..gerammmmm

bila tersedar baru kasi kertas tu jadinya teruslah menunggu... 1 jam menanti akhirnya baru dapat jumpe nurse..then nurse kate ne jumpe doktor sebab dah 7 bulan lebiy..haiiiyaaa lame lagi lah nieh..

urmm muka rasenye dh macam cuka dah nieh..tgu punya tunggu...aku silap lagi..nombor 20 aku mati2 ingat nombor aku 22..haiyyya...jd cepat2..bgtau doc..tue..die suruh tunggu lagi...urmmmm

nasib x bagus hari nie..then akhirnya..tinng tong 20. Yes nombor aku...
Doc tu scan ..aduiii sakitnya..die letak gel tue skittt sgt..

Then she's told me..your Baby Boy ye..Urmmm..Ooo Boy Upernye..heheh gembira..ilang mood Marah td..

Then yg tak best..Doc tu kate uri u mcm nak kebawah jer nih...urmmm%^$^%

See Doc again at 17 Ogos...debar jugakkk..aku

Then mase nak balik terus bgtau hubby..Abg..Bb kite Boy lah...jadinya x ley gunalah nama Maisarah tue ..hehehe ( nama pilihan suami nieh )..

So..balik cr nama bOy...b4 tis..asik cr nama Gurl jer hehehe.........